Участь директора ДП НДІБК Геннадія Фаренюка в XVІI Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу»


1.jpg


27 квітня 2023 року директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк взяв участь у XVІI-му Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу», що відбувся у м. Варшава, Польща.

Проведення щорічного міжнародного бізнес-форуму в Україні та Польщі започатковано в 2014 році з метою створення майданчику для обміну ідеями, налагодження співпраці та сприяння зростанню притоку прямих іноземних інвестицій в українську економіку. За 9 років роботи Міжнародний форум «Польсько-українські дні бізнесу» трансформувався у один із найбільших та найважливіших комунікаційних майданчиків, що об’єднує представників бізнес-спільноти, роботодавців, фінансових інституцій, урядовців та представників державних організацій України і Польщі, ставши синонімом конструктивного діалогу між сусідніми країнами.

XVІI-й Міжнародний форум «Польсько-українські дні бізнесу» традиційно був організований Асоціацією українського бізнесу в Польщі спільно з Юридичною Групою EUCON та Польським агентством з інвестицій і торгівлі (PAIH) під патронатом Посольства України в Республіці Польща. Цьогоріч захід відбувався за підтримки Конфедерації будівельників України. 
Форум зібрав понад 300 учасників, серед яких були представники державних та місцевих органів влади, дипломати, науковці та підприємці України та Польщі. 

Метою XVІI-й Міжнародного форуму «Польсько-українські дні бізнесу» стала консолідація бізнес-середовища двох країн з метою підтримки українського і польського бізнесів в Україні в умовах військової агресії задля покращення торговельно-економічної співпраці та налагодження ділових контактів у форматі Україна-Польща.

До порядку денного XVІI-го Міжнародного форуму «Польсько-українські дні бізнесу» увійшли такі питання:
ретроспектива та майбутнє торгово-економічної співпраці України та Польщі крізь призму інструментів підтримки, зокрема державних, релокованих українського і польського бізнесів з України від Польщі та країн ЄС;
підтримка й рестарт української економіки: перспективні вектори діяльності, інноваційні та альтернативні шляхи відбудови й галузевого розвитку;
розробка програм відбудови найбільш постраждалих регіонів України із залученням іноземних фахівців, партнерів та інвестицій;
вікно можливостей: доступні фінансові ресурси та інструменти від Польщі й країн ЄС для українського бізнесу в Польщі та польських інвесторів в Україні;
перспективи оптимізації міжнародного досвіду у відбудові і створенні найбільш сучасної мережі критичної, транспортної та цивільної інфраструктури в Україні у співпраці з іноземними партнерами попри воєнні реалії.
Окрім фокусу на питаннях щодо перспектив відновлення української економіки, учасники також зосередилися на аспектах тимчасової релокації та підтримки бізнесу (як українського, так і польського) в Польщі.

В рамках заходу відбулися тематичні обговорення у панельних дискусіях:
Панельна дискусія 1. Польсько-українські торгові відносини в умовах агресії Росії проти України та їх перспективи у період повоєнної відбудови.
Панельна дискусія 2Оцінка повоєнних потреб України. Шанси та можливості для польського бізнесу, зокрема будівельних компаній та виробників будівельних матеріалів.
Панельна дискусія 3. Наслідки російської агресії в Україні. Пропозиції для польського бізнесу від представників органів місцевого самоврядування щодо відбудови регіонів України.
Панельна дискусія 4. Фінансові інструменти.

Директор Державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк взяв участь у XVІI-му Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу» у якості спікера панельної дискусії «Оцінка повоєнних потреб України. Шанси та можливості для польського бізнесу, зокрема будівельних компаній та виробників будівельних матеріалів».

  

8.jpg


6.jpg


7.jpg


12.jpg



2V6A4883 – копія.jpg


11.jpg


3.jpg


IMG-4447a13b7b34978395797153f7c44265-V.jpg

Членство в громадських організаціях