Пам'ятна дата

     Буракас.jpg


     Антон  Йосипович  Буракас мужньо захищав нашу Вітчизну у роки Другої світової війни, його звитяги відзначені бойовими нагородами.
     У ДП НДІБК почав працювати з 1949 року, пройшовши у стінах Інституту шлях від наукового співробітника до директора Інституту. Антон Йосипович Буракас - один із засновників наукової школи розробок конструктивних систем і споруд із залізобетонних панелей-оболонок. Він зробив вагомий внесок у розвиток будівельної галузі, досліджуючи питання захисту й експлуатації будівель, що споруджуються на просадних ґрунтах і на гірничих виробках. Досліджував й інші наукові напрями у будівництві, серед яких використання гідровибуху для ущільнення лесових ґрунтів, гідродомкратна система для вирівнювання будівель.
     Був представником Української філії Міжнародної федерації з бетону та залізобетону, головою Міжвідомчої координаційної ради при Держбуді СРСР з питань будівництва та експлуатації будівель і споруд у складних інженерно-геологічних умовах. За його участі та під його керівництвом виконані роботи з удосконалення залізобетонних конструкцій для промислового будівництва, що використовуються в Україні та за кордоном. 
         Пам'ятаємо… Шануємо… 

Членство в громадських організаціях