Зустріч директора ДП НДІБК Г.Г.Фаренюка з Президентом fib доктором Акіо Касуга та Генеральним сектретарем fib доктором Девідом Фернандес-Ордонез

20 вересня 2021 року директор ДП НДІБК Г.Г. Фаренюк в рамках засідань Технічної Ради та Генеральної Асамблеї Міжнародної федерації бетону (fib), що проходили у м. Лозанна (Швейцарія),  зустрівся з Президентом fib доктором Акіо Касуга та Генеральним сектретарем fib доктором Девідом Фернандес-Ордонез для проведення двосторонніх перемовин щодо розширення участі України у fib. 

Директор Г.Г. Фаренюк ознайомив пана Президента та пана Генерального Секретаря з діяльністю ДП НДІБК, найважливішими напрямками досліджень та проєктами, якими займаються фахівці ДП НДІБК. 

В ході переговорів було визначено сфери та напрямки, в яких слід розвивати співпрацю з Міжнародною федерацією бетону (fib), яка об’єднує біля 100 країн світу. Одним з таких напрямків є співпраця з комісією fib, що займається дослідженнями у сфері сейсмостійкого проєктування. Метою роботи цієї комісії є випуск бюлетенів fib, присвячених різним аспектам сейсмостійкого будівництва. Г.Г. Фаренюк зауважив, що фахівці ДП НДІБК давно і фахово займаються проблемами сейсмостійких будівель та мають широкий досвід у створенні сейсмостійких конструктивних систем будівель. Тому спеціалісти ДП НДІБК можуть увійти до складу робочих груп цієї комісії та зробити свій внесок у створення бюлетенів fib. Сторони погодилися, що Комісія зі сталого розвитку та повторного використання бетонних матеріалів також є цікавою для діяльності ДП НДІБК, оскільки в Україні багато будівель потребують демонтажу і, відповідно, згідно з принципами «кругової економії», демонтовані бетонні конструкції можливо і потрібно використовувати повторно, забезпечуючи рециклінг матеріалів. 

Ще одним напрямком співпраці ДП НДІБК та fib є розміщення наукових статей  фахівців ДП НДІБК у журналі «Structural concrete», який випускається fib, та, відповідно, розміщення перекладених наукових статей цього журналу у журналі «Наука та будівництво».  

В  ході  перемовин  було  відмічено  двосторонню  зацікавленість  у  розширенні  співпраці  між  fib  та ДП НДІБК і погоджено найближчі можливості для такої діяльності. 


3.jpg

Членство в громадських організаціях