Засідання ланки молодих учених fib України

     З вітальним словом  до групи молодих учених (fib Young Members Group International) звернувся директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк. Подякував за роботу представників та учасників наради  молодіжної ланки та наголосив, що ДП НДІБК з 1998 року представляє Україну в Міжнародній Федерації з конструкційного бетону FIB.  Зауважив, що у 2018 році був підписаний Меморандум про зміцнення міжнародних наукових зв’язків та співробітництва з науково-технічних питань у будівництві між  Міжнародною Федерацією з конструкційного бетону FIB та Державним підприємством «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» (ДП НДІБК).
   Голова української молодіжної ланки  fib Владислав Шеховцов також привітав присутніх і презентував  напрацювання  ланки  молодих учених України ( fib Young Members Group of Ukraine) та  розповів про плани молодіжної ланки на майбутнє. 

     Восени 2018 року в Україні, за підтримки та сприяння  директора ДП НДІБК –  Фаренюка Геннадія Григоровича, доктора технічних наук, була сформована ланка молодих учасників FIB в Україні (FIB Young Members Group of Ukraine). 
    Незважаючи на недавній старт, група молодих українських учених почала активну діяльність на території держави, і як доказ,  троє із них представляли Україну на міжнародній зустрічі fib Young Members Group International.
Представники української ланки FIB тісно взаємодіють з міжнародною групою – беруть участь у скайп –  конференціях та представляють Україну на міжнародних конференціях FIB, а також ведуть активну роботу щодо розповсюдження інформації про діяльність цієї організації. 
Президія FIB (міжнародна федерація бетону https://fib-international.org) іще в 2016 році схвалила створення нового структурного підрозділу своєї організації, а саме - міжнародної групи молодих учасників FIB (International FIB Young Members Group  https://www.facebook.com/fibYMG/https://www.fib international.org/commissions/ymg-young-members-group.html).
    Ця група, що в структурі FIB знаходиться на рівні комітетів (Committee). До її складу входять, студенти, аспіранти, молоді учені та інженери віком до 37 років. У структуру самої групи за аналогією з FIB входять національні групи молодих учасників (National FIB Young Members Group) – представники країн, в яких заснована і функціонує національна група – осередок молодих учасників. 
     Президія FIB дотримується такого вектора, щоб молоді професіонали та науковці мали можливість брати участь у роботі цієї поважної установи, переймати досвід і отримувати безцінні знання і консультації. Всі члени Президії вважають, що молодіжні осередки повинні брати участь у  засіданнях основних комітетів (FIB Committee) і робочих групах (Task Groups) та активно впливати на прийняття рішень і резолюцій в кожному з комітетів. 
     Члени Президії FIB покладають великі надії на роботу міжнародної групи в цілому, і кожної з національних осередків, так як майбутнє і розвиток науки за молодим поколінням науковців, що можливий тільки завдяки глобальним, новим науковим підходам, науковим неординарним рішенням та розвитку наукових досліджень. 

IMG_2632.JPG

На засіданні були розглянуті наступні питання:

1. FIB YMG INTERNATIONAL: цілі, задачі, діяльність, ідеологія.
2. FIB YMG UKRAINE при ДП НДІБК – від створення до сьогодення. Доповідач: Владислав Шеховцов (Одеса). 
3. Результати 3-ї Міжнародної зустрічі молодих учених- членів fib YMG International, що відбулася 25 травня у Кракові (Польща) і  пройшла у рамках Симпозіуму fib 2019 «Бетон – інновації у матеріалах, проектуванні та конструкціях».
Доповідачі: Владислав Шеховцов (Одеса), Олена Петрова (Харків). 
4. Створення міжнародної бази даних наукових робіт (наукових інтересів) молодих учасників FIB YMG International.
5. Призначення відповідальних за напрямками роботи групи: науковий, зв’язків з виробництвом, напрямок наповнення сайту та комунікаційний напрямок.

IMG_2633.JPG
 

Членство в громадських організаціях