Засідання координаційної комісії UEAtc

67-е засідання UEAtc

(Євросоюз Технічних погоджень/ухвалень в будівництві)

Участь ДП НДІБК в роботі UEAtc

Проект порядку денного

  ДП НДІБК представляє Україну в Євросоюзi Технічних погоджень/ухвалень в будівництві з 2007 р.

В рамках співпраці з UEAtc ДП НДІБК щорічно готує Технічні погодження на замовлення фірм Євросоюзу, що дозволяє залучати іноземні інвестиції до України, враховуючи те, що виробництво будівельної продукції здійснюється на території нашої держави.

Участь в роботі Координаційної комісії є обов’язковою умовою співпраці з UEAtc, тому ДП НДІБК активно приймає участь в засіданнях Координаційної комісії, починаючи з 1998 р. і відстоюючи інтереси України.

Загальна інформація про UEAtc

UEAtc створений у 1960 р. і об'єднує на добровільних засадах національні інститути, центри або організації з 17 країн західної Європі та єдину країну зі Східної Україну. Глобальна місія UEAtc:

  • підвищувати роль Погодження щодо інноваційних систем і продуктів в галузі будівництва;
  • гарантувати відповідну довіру до Погоджень, виданим її членам, аби координувати, допомагати і розвивати Погодження на узгодженій базі.

Кожна країна представлена в UEAtc однією організацією. Інші структури, залучені до Погодження в різних країнах, можуть брати участь в роботі через цю організацію.

Членом союзу може стати уповноважений інститут, центр або організація, що є взірцем відповідної технічної компетентності і що має відповідні необхідні засоби для роботи з тими, хто просить Погодження, щодо всіх матеріалів, компонентів, послуг та процесів, які використовуються у будівництві, і в змозі консультувати національні інститути в сферах їх компетентності, а також інших зацікавлених спеціалістів і може гарантувати, що:

  • його рішення вільне від любих приватних або корпоративних інтересів;
  • його Погодження відповідає вимогам ст. 3;
  • він видає національні Погодження і виконує підтвердження, що витікають з національних Погоджень, виданих під авторством інших членів;
  • він бере участь у технічній діяльності UEAtc.

Погодження, видане членом UEAtc, є преференційною технічною оцінкою придатності матеріалів, послуг або процесів. Володарем Погодження повинна бути структура, яка:

  • відповідає за постачання продукту на ринок;
  • здатна гарантувати, аби якість продукції залишалась стабільною.

Мета UEAtc гарантувати, що в різних Європейських країнах еквівалентність Погодження, виданого різними членами, може бути признана, або зменшити бюрократичні перепони різного роду. Тобто полегшити пересування будівельних виробів з країни в країну завдяки практиці взаємного визнання добровільних погоджень. Результатом цього співробітництва став випуск сімдесяти керівних документів, що погоджують методи оцінки інноваційних будівельних виробів, та обмін (або підтвердження) кількома тисячами ухвалень між інститутами-членами. Це пішло на користь багатьом виробникам по всій Європі, в т.ч. Україні. Відповідно до цього UEAtc:

  • встановлює правила для фінансування та підтримки Погоджень в різних країнах - членах UEAtc.
  • сприяє двостороннім підтвердженням Погоджень шляхом обміну інформацією та консультації та сприяє багатостороннім Підтвердженням.
  • ділиться результатами досліджень, виконаних членами UEAtc.


Членство в громадських організаціях