Урочистий захід з нагоди завершення робіт із будівництва Нового безпечного конфайнменту

      10 липня 2019 року було підписано акт здачі-приймання Нового безпечного конфайнменту (НБК). Введення в експлуатацію НБК продемонструвало успішне виконання масштабного проекту, завершення спорудження унікальної технологічної конструкції, аналогів якій немає в світі. Ця споруда надійно захистила людство та довкілля від зруйнованого четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС.
    ДП НДІБК виконувало значний обсяг робіт щодо зведення НБК у рамках плану «SIP» у складі Міжнародного консорціуму ICC (MK)JV. Директора Інституту Г. Фаренюка нагородили Пам'ятним знаком та Подякою Державного агентства України з управління зоною відчуження за вагомий науковий внесок колективу ДП НДІБК у перетворення об'єкту "Укриття" в екологічно безпечну систему та у зв'язку із закінченням проекту будівництва Нового безпечного конфайнменту.

IMG_7682.JPG

IMG_7731.JPG

IMG_7735.JPG

Знак.jpg        Подяка.jpg

      Для реалізації цього проекту об'єднали фінансові зусилля 28 країн світу, було мобілізовано кращі інженерні та технічні рішення, близько 500 компаній, підприємств та організацій з України та інших країн брали участь у цьому проекті.

IMG_7364.JPG



Членство в громадських організаціях