Участь директора ДП НДІБК Геннадія Фаренюка у ІХ Міжнародній конференції із застосування ETICS

LOGO_all 2.jpg

25-26 травня 2023 року директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк брав участь у ІХ Міжнародній конференції із застосування ETICS, що відбулася у м. Лодзь, Польща.

Cистеми зовнішньої теплоізоляції ETICS*, які цього року святкують своє 65-річчя, протягом багатьох років є найпоширенішим матеріально-технічним рішенням у Європі для підвищення енергоефективності. Про масштаби успіху ETICS свідчать приблизно 300 мільйонів квадратних метрів утеплених зовнішніх стін будівель на європейському континенті.

Метою проведення щорічної Міжнародної конференції із застосування ETICS є створення майданчику для обміну ідеями, налагодження співпраці та сприяння зростанню нових ініціатив у вирішенні наукових питань, пов’язаних з використанням ETICS.  Конференція є найбільшою подією в галузі теплоізоляції в Польщі та єдиним форумом для обміну інформацією, що повністю присвячена системам теплоізоляції.
 
Спікерами  ІХ Міжнародної конференції із застосування ETICS стали: 
- доктор Роберт Геріло, Інститут будівельних технологій  (ITB), Варшава, Польща;
- Ральф Паскер, Європейська асоціація ETICS (EAE), Массачусетс, США;
- Ян Те Бос, Європейська асоціація виробників ізоляції (EURIMA);
- доктор Малгожата Нізюрська, Дослідницька мережа Łukasiewicz – Інститут кераміки та будівельних матеріалів (ICIMB), Краків, Польща;
- доктор Артур Мірос, Дослідницька мережа Łukasiewicz – Варшавський технологічний інститут (WIT), Польща;
- доктор Себастьян Уолл, Європейська організація з технічної оцінки (EOTA) / Інститут будівельних технологій  (ITB), Польща;
- доктор Романа Фрідрічова, Технічний інститут протипожежного захисту в Празі, Чехія;
- доктор Бартоломій  Папіс, Інститут будівельних технологій (ITB)/Польська асоціація виробників пінополістиролу (PSPS), Варшава, Польща;
- доктор професор Беата Гутаровська, Технічний університет, Лодзь, Польща;
- доктор Єва Садол, Інститут будівельних технологій  (ITB), Варшава, Польща;
- доктор Торстен Ріхтер, Ганноверський університет Лейбніца, Німеччина;
- доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк, ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», Київ, Україна;
- доктор Яцек Міхалак, Асоціація систем теплоізоляції (SSO)/Atlas sp. z o.o., Лодзь, Польща.

Директор ДП НДІБК доктор технічних наук, професор Геннадій Фаренюк неодноразово брав участь у Міжнародній конференції   із   застосування   ETICS   у   минулі   роки.  Цьогоріч  на  ІХ Міжнародній конференції із застосування ETICS він виступив з доповіддю на тему: «Експериментальна оцінка факторів, що визначають надійність ETICS». 


2.jpg


Беручи до уваги гостру необхідність повоєнного відновлення України, відродження її економічного потенціалу та, зокрема, використання при реконструкції будівель композитних систем теплоізоляції ETICS, що дозволять значно збільшити енергоефективність та знизити енергоспоживання, участь у Міжнародній конференції із застосування ETICS є важливим кроком для обміну досвідом та започаткування відповідних ініціатив. 


1.jpg

Директор ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» Геннадій Фаренюк
 та Президент Європейської організації з технічної оцінки (EOTA) Себастіан Уолл.



______________
*Композитна система зовнішньої теплоізоляції (External Thermal Insulation Composite System – ETICS) – це компактне багатошарове теплоізоляційне рішення, призначене для підвищення енергоефективності як нових, так і існуючих будівель.
У Північній Америці її іноді називають EIFS (Exterior Insulation Finish System).

Членство в громадських організаціях