Третя міжнародна зустріч молодіжної комісії fib Young Members Group

       25 травня у Кракові (Польща) відбулася 3-тя Міжнародна зустріч молодих вчених-членів fib YMG International. На зустрічі були присутні представники Норвегії, Польщі, Англії, Малайзії, Угорщини, Італії, Росії, Португалії, Німеччини та Сербії. Молоді представники нашої країни вперше взяли участь у такій відповідальній події. Ланка молодих учасників fib з України (fib Young Members Group of Ukraine), була сформована восени 2018 р. у ДП НДІБК  та є національною групою Міжнародної федерації з конструкційного бетону fib
       Незважаючи на недавній старт, група молодих українських учених почала активну діяльність на території держави, і як доказ,  троє із них представляють Україну на міжнародній зустрічі fib Young Members Group International.
     Голова української молодіжної ланки  fib Владислав Шеховцов зробив доповідь про  діяльність fib Young Members Group of Ukraine від ДП НДІБК та розповів про плани на майбутнє. У доповіді він презентував присутнім проекти, що виконувалися національною молодіжною групою fib Україна ДП НДІБК. Масшаби науково-тенічної діяльності вразили присутніх, особливо розповідь про створення Нового Безпечного Конфайнменту над 4-м енергоблоком ЧАЕС.

IMG-caa4c7b2c9f61bad89e1cebdfcc78a2b-V.jpg     IMG-0af9d8f51a4298afe79b2acfadfba7f4-V (2).jpg

     Для учасників зустрічі було організовано технічний візит на одну з наймасштабніших будов на території Польщі –  будівництво міжнародної автостради неподалік Кракова. В рамках цього будівництва споруджуються декілька дорожніх розв’язок з мостами і віадуками та найбільший підземний тунель на території Польщі. 


IMG-20190529-WA0056.jpg   IMG-20190529-WA0000.jpg

20190526_153703.jpg

  
     В цілому, зустріч пройшла цікаво і конструктивно, представники президії fib відмітили активну позицію новосформованої групи молодих вчених fib ДП НДБІК. Представники України, в свою чергу, поділилися з колегами своїм досвідом у галузі бетону і налагодили тісні стосунки з молоддю з інших країн. В. Шеховцов був включений до відповідальних осіб міжнародної групи fib YMG щодо створення загальної бази студентських наукових робіт, що стосуються саме бетону та залізобетону. Також, українська група молодих учених заручилася міжнародною підтримкою представників усіх країн, присутніх на зустрічі. Таке партнерство, дружба та взаємодія з міжнародною спільнотою молодих вчених підтверджує прагнення нашої країни до європейського рівня будівельної науки та плідного науково-технічного обміну. 
   Третя міжнародна зустріч молодіжної комісії fib Young Members Group пройшла у рамках Симпозіуму fib 2019 «Бетон – інновації у матеріалах, проектуванні та конструкціях», організованого Польською національною групою-членом fib і Краківською Політехнікою, що відбувся 27-29 травня 2019 р. у Кракові (Польща). Він зібрав знавців бетону та його технологій, інженерів, науковців, фахівців, дослідників, теоретиків і практиків з усього світу для обміну досягненнями, знаннями і досвідом щодо іновацій у галузях архітектури, розрахунків, проектування, виробництва, обслуговування, захисту і забезпечення довговічності та надійності залізобетонних конструкцій і їх застосування у будівництві.

      Тематика Симпозіуму включала питання досліджень та інновацій у галузях:
- архітектурно-екологічного дизайну, архітектурного бетону та облицювань; 
- розрахунків і проектування, зокрема розглядалися стандарти й технічні вимоги, проектування довговічності, функціональне і параметричне проектування, моделі експлуатаційних станів і тривалої роботи бетону, числове моделювання, сталезалізобетонні конструкції, втома і циклічні навантаження, динамічні, сейсмічні, аварійні навантаження, вогнестійкість, безпека; 
- особливостей конструкцій з бетону, включаючи історію конструкцій з бетону, будинки, мостові конструкції, тунелі, промислові підлоги, підземні і фундаментні конструкції, плавучі бетонні конструкції та конструкції у морській воді, експлуатацію, ремонт, відновлення, реконструкцію та знесення будівель з бетону;
- матеріалів, серед яких попередньо напружений бетон, ультрависокоміцні бетони, фібробетони, зокрема з вуглецевою фіброю, текстильноармовані бетони, композитні матеріали для армування, бетони з лужною активацією, спеціальні бетони і матеріали;
- виробництва, вимог до проектування і контролю якості залізобетону для збірних перекриттів, висотних будівель, збірних мостів, покриттів;
-міцності і стійкості у зв’язку з оцінкою зовнішніх умов, технічною оцінкою конструкцій, що експлуатуються, надійністю, технічним обслуговуванням, механізмами руйнування бетону та корозії арматури.
     Основні доповідачі: Rudy Ricciotti (Швейцарія), Marco di Prisco (Італія), Renata Kotynia (Польща), Mikael Braestrup (Данія).

IMG-20190529-WA0059.jpg

     Симпозіум став Форумом для фахівців з усього світу, які змогли презентувати свої досягнення, виявити тенденції розвитку технологій бетону і залізобетону, обмінятися практичним досвідом його застосування у будівництві, накреслити перспективи та шляхи подальшої співпраці щодо розробки й використання ефективних будівельних матеріалів, нових методів проектування та розрахунків, забезпечення довговічності та екологічності бетонних конструкцій.


 

Членство в громадських організаціях