Перша Міжнародна конференція “Проблеми геотехніки - 2015”

10 листопада 2015 р. на території Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА) відбулась Перша Міжнародна конференція “Проблеми геотехніки - 2015”, за підтримки Українського товариства з механіки ґрунтів, геотехніки та фундаментобудування (УТМГГФ) та під егідою Міжнародної асоціації з механіки ґрунтів та геотехніки (ISSMGE).

На конференції висвітлювались найбільш актуальні та перспективні напрямки досліджень, серед яких:

  • взаємодія «ґрунт-конструкція», підпірні стіни;
  • стійкість схилів зсувонебезпечних територій;
  • сейсмостійке будівництво;
  • числові методи в геомеханіці;
  • фундаменти на слабких грунтах;
  • визначення параметрів ґрунтів в польових та лабораторних умовах;
  • фундаменти глибокого закладання

Робота конференції відбулася за секційними напрямками:

Секція 1 «Визначення параметрів ґрунтів в польових та лабораторних умовах»

Секція 2 «Сейсмостійке будівництво. Числові методи в геомеханіці»

Секція 3 «Взаємодія «ґрунт-конструкція», підпірні стіни. стійкість схилів зсувонебезпечних територій. Фундаменти на слабких ґрунтах. Фундаменти глибокого закладання»

На конференцію були запрошені і представники нашого інституту Перший заступник директора інституту Немчинов Ю.І., голова НТР Кривошеєв П.І., завідувач відділу Сенаторов В.М., Козелецький П.М.

На пленарному засіданні голова НТР ДП НДІБК П.І. Кривошеєв виступив з доповіддю «Перспективи використання міжнародних досягнень в геотехніці для розвитку науки, практики і освіти в будівництві в Україні» . Він зазначив, що потрібно активно співпрацювати з Міжнародним товариством механіки ґрунтів та геотехніки та проводити систематичний аналіз світового досвіду в області геотехніки.

В роботі міжнародної конференції прийняли участь 80 спеціалістів-геотехніків з вищих учбових закладів, науково-дослідних інститутів і проектних організацій України. Закордонну науку представляли фахівці з Німеччини, Польщі і Болгарії.

Членство в громадських організаціях