Науково- технічна рада

25 лютого 2016р. відбулося розширене засідання науково-технічної ради ДП НДІБК.

На зсіданні були присутні члени науково-технічної ради та наукові працівники інституту.
Директор інституту Фаренюк Г.Г. доповів про результати науково-технічної діяльності за минулий рік та окреслив пріоритетні напрями на 2016 рік.

ДП НДІБК, як базова організація будівельної галузі України, стратегічного значення для економіки і безпеки держави за науково-технічним потенціалом, здійснює свою діяльність на виконання основних положень Стратегічного плану розвитку інституту

Стратегічні напрями та цілі науково-технічної діяльності ДП НДІБК:

1. Технічне регулювання у будівництві: розвиток нормативної бази, оцінка відповідності будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, підтвердження придатності нових будівельних виробів для застосування у будівництві.

Стратегічна ціль 1 – Європейська інтеграція будівельної галузі.

Виконано 44 науково-дослідні та науково-технічні роботи на загальну суму 1 485 700грн.

2. Будівельні аспекти економічної безпеки України: дослідження та впровадження нових будівельних конструкцій; будівництво в складних інженерно-геологічних умовах та геотехнічні аспекти проектування, будівництва та експлуатації споруд; сейсмостійке будівництво; надійність і безпека будинків та інженерних споруд; будівельна акустика; економіка та ціноутворення в науково-технічної діяльності в будівельній галузі.

Стратегічна ціль 2 Підвищення рівня науково-технологічної безпеки в будівельній галузі.

Виконано 445 науково-дослідних та науково-технічних робіт на загальну суму 26 231 500грн.

3. Перетворення об'єкту «Укриття» Чорнобильської АЕС в екологічно безпечну систему за міжнародним проектом «SIP» та об’єкти АЕС.

Стратегічна ціль 3 – Зведення та науково-технічний супровід експлуатації Нового Безпечного Конфайнменту, перетворення об'єкту «Укриття» Чорнобильської АЕС в екологічно безпечну систему, продовження ресурсу та безпека будівельних об’єктів АЕС.

Виконано 8 науково-технічних робіт на загальну суму 14 443 600грн.

4. Енергоефективність будівельних об’єктів.

Стратегічна ціль 4 – Енергозбереження та підвищення енергоефективності будівель і споруд.

Виконано 60 науково-технічних робіт на загальну суму 10 789 700грн.

Стратегічний план та Тематичний план найважливіших науково-технічних робіт в 2015р. виконано в повному обсязі.

Науково-технічна діяльність інституту спрямована на підвищення науково-технологічної безпеки України, безпеки проживання населення, підвищення рівня енергоефективності у будівництві, підвищення конкурентоспроможності будівельної науки та підвищення ефективності науково-технічної діяльності в будівельному комплексі (доповідь додається).

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити доповідь директора інституту Фаренюка Г.Г. про основні підсумки науково-технічної діяльності інституту в 2015р.

Відзначити досягнення в розвитку нормативної бази будівельної галузі та у вирішенні проблематичних технічних питань на ряді особливо відповідальних будівельних об’єктів.

2. Вважати першочерговими завданнями інституту посилення наукової та науково-технічної діяльності інституту у відповідності з положеннями нового Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність».

Створити реєстр науково-технічних досягнень інституту.

Опрацювати можливість участі інституту у виконанні міжнародної програми «Горизонт 2120».

Членство в громадських організаціях