Енергомарафон «Енергоефективність по-європейськи»

     Організаторами заходу виступили Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України (Мінекоенерго) спільно з Міністерством розвитку громад та територій (Мінрегіон), Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження Украї́ни  (Держенергоефекти́вності), Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), Програмою развитку ООН (ПРООН).

     Мета енергомарафону –  обговорення імплементації основних положень Директиви ЄС 27/2012 EU "Про енергоефективність" та законопроекту "Про енергетичну ефективність".

    Під час марафону було проведено 12 експертних обговорень ключових статей Директиви ЄС 27/2012 EU "Про енергоефективність"  та їх імплементації в законопроєкті «Про енергоефективність»
Новий законопроєкт має впровадити кращі європейські практики, щоб підвищити енергоефективність української економіки.

     Разом з тим, під час заходу відбулась презентація “Принцип Energy Efficiency First” Кшиштофа Герульські, експерта Групи підтримки України Європейської Комісії та Георга Цахмана, представника проєкту Low CarbonUkraine, “Оподаткування СО2 в Україні”.

     Директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк взяв участь в експертному обговоренні імплементації ряду основних положень  Директиви ЄС 27/2012 EU "Про енергоефективність", а саме: 
- Стаття 2. Визначення. Термінологічна база в сфері енергетичної ефективності
- Стаття 3. Цілі з енергоефективності та Стаття 24. Огляд і контроль виконання (розробка національних планів дій з енергоефективності)
- Стаття 4. Стратегія термореновації будівель
- Стаття 5. Показова роль будівель державних органів
- Стаття 6. Здійснення закупівель державними органами з врахуванням і критеріїв енергоефективності
- Стаття 7. Схеми зобов'язань з енергоефективності.
 

Членство в громадських організаціях