Десята ювілейна Всеукраїнська науково-технічна конференція "Будівництво у сейсмічних районах України"

nemchinov3418.JPG14 – 18 вересня 2015 р. в місті Одесі відбулася Десята ювілейна Всеукраїнська науково-технічна конференція "Будівництво у сейсмічних районах України", організатором якої були Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державне підприємство «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій», Академія будівництва України, Одеська державна академія будівництва та архітектури, Інститут геофізики імені C.I. Субботіна Національної академії наук України, Українська Асоціація сейсмостійкого будівництва, Київський Національний університет будівництва і архітектури, за сприяння начальника Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради – Андрусишина Вадима Вікторовича, начальника Управління архітектури та містобудування Одеської міської ради – Голованова Олександра Дмитровича, головного архітектора м. Іллічівськ – Протопопова Сергія Євгеновича.

У роботі конференції прийняли участь представники багатьох науково-дослідних, проектних та будівельних організацій, Вищих навчальних закладів, а також фахівці із Білорусії, Казахстану, Узбекистану, Грузії, а також місцеві ЗМІ (всього понад 70 осіб).

_MG_3393.JPGНа конференції були розглянуті ключові питання щодо проблеми проектування, будівництва та реконструкції будівель і споруд в сейсмонебезпечних районах України на досвіді проектування сейсмостійких будівель і споруд та вимог і положень застосування ДБН В.1.1–12:2014 “Будівництво у сейсмічних районах України”, затверджених Мінрегіоном України з наданням чинності з 01 жовтня 2014 року.


З пленарними доповідями на конференції виступили:


  • Немчинов Юрій Іванович, професор, перший заступник директора ДП НДІБК з наукової роботи;
  • Ковров Анатолій Володимирович, професор, ректор ОДАБА;
  • Руденко Сергій Васильович, професор, проректор з наукової роботи ОНМУ;
  • Кендзера Олександр Володимирович, заступник директора з наукової роботи Інституту геофізики ім. С.І. Субботіна НАНУ;
  • Дорофєєв Віталій Степанович, професор, завідувач кафедри ОДАБА;
  • Крючков Леонід Якович, директор ТОВ «Стікон»;
  • Єгупов Костянтин В’ячеславович, професор, завідувач кафедри ОНМУ;
  • Хакімов Шаміль Абдулайович., завідувач відділом АО «ToshuyjoyLITI», Ташкент, Узбекистан;
  • Беспаєв Алій Аббасович., Акціонерне товариство «Казахський науково-дослідний та проектний інститут будівництва та архітектури», Алмати, Казахстан;
  • Аронов Аркадій Гесселевич, директор Центру геофізичного моніторингу НАН Білорусії, Мінськ;
  • Кравцов Володимир Миколайович, завідувач лабораторії науково-дослідного інституту, Білорусь, Мінськ;
  • Гігінешвілі Джоні, директор ООО “PROGRESI”, Тбілісі, Грузія.
_MG_3399.JPGDSC_0534.JPG_MG_3407.JPG
DSC_0540.JPGDSC_0567.JPG DSC_0562.JPG

На конференції працювало три секції:

  • Секція №1 «Теорія сейсмостійкості. Методи та результати розрахунків на сейсмостійкість»;
  • Секція №2 «Сейсмічне мікрорайонування. Сейсмічні впливи на коливання ґрунтів, основ та фундаментів. Взаємодія основ та фундаментів»;
  • Секція №3 «Експериментальні методи дослідження сейсмостійкості. Системи моніторингу. Конструктивні та проектні рішення сейсмостійкості будівель».

dorofeev.jpgНа секції було заслухано понад 70 доповідей з актуальних питань проектування, будівництва та реконструкції будівель і споруд в сейсмонебезпечних районах України.


В рамках конференції 18-19 вересня 2015 р. відбувся науково-практичний семінар «Проектування та будівництво в сейсмічних районах та в складних інженерно-геологічних умовах України з урахуванням вимог ДБН В.1.1-12:2014 і Єврокоду 8 (EN1998-1)», що сприяє підвищенню якості проектних рішень будівель та споруд, їх будівництва, реконструкції та експлуатації в сейсмічних районах України. Учасники семінару отримали посвідчення щодо підвищення кваліфікації в галузі сейсмостійкого будівництва.




РІШЕННЯ Десятої ювілейної Всеукраїнської науково-технічної конференції "Будівництво у сейсмічних районах України"

Членство в громадських організаціях