VI Міжнародна конференція ETICS

       Конференція була присвячена способам підвищення енергоефективності будівель і збільшення терміну служби зовнішніх теплоізоляційних композитних систем (ETICS). Організатором виступила Асоціація систем теплоізоляції (SSO) – галузева організація провідних польських виробників матеріалів для систем ізоляції зовнішніх стін. 
  Директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк виступив на конференції з доповіддю «Експериментальна оцінка надійності ETICS», у якій представив систему нормування вимог до конструкцій фасадної теплоізоляції різного типу, правила проектування будівель за вимогами енергоефективності та основні фізико-механічні показники збірних систем відповідно до законодавства України, охарактеризував поняття теплової відмови конструкцій фасадної теплоізоляції як ключового критерію теплової надійності, що дозволяє удосконалювати правила проектування будинкової теплоізоляції та теплотехнічні параметри огороджувальних конструкцій для забезпечення енергоефективності будівель, а також проаналізував критерії теплової надійності й методи випробувань фасадної теплоізоляції на стійкість до кліматичних впливів, водопроникність, опір повітропроникності, дотримання пожежної безпеки. 
 

ETICS_poland.jpeg


D6MOlh9UYAk2aeS.jpg


      Представники польських органів технічної оцінки, які мають повноваження видавати як внутрішні, так і європейські технічні оцінки, поділилися своїм досвідом щодо методів випробувань систем ETICS та надали інформацію про заплановані зміни в оцінці систем ізоляції. Були розглянуті теми, пов'язані з недоліками правових вимог. Експерти Асоціації прокоментували спроби створити нову реальність у пожежній безпеці фасадів. Учасники з Австрії, Німеччини та України презентували нові досягнення на своїх внутрішніх ринках. Були також обговорені зміни стандартизації щодо ETICS як на європейському, так і на національному рівнях. Представники Управління будівельного нагляду (Польща) представили дані щодо перевірок будівельної продукції у 2018 р. 
       Також на конференції були розглянуті такі питання:
Напрями змін в оцінці систем ізоляції;
Гармонізовані європейські технічні специфікації порівняно з національними положеннями на ринку Європейського Союзу;
Сертифікація виготовлення ізоляції: баланс між технічними та економічними аспектами – на прикладах з Австрії;
Український ринок систем ізоляції – технічні вимоги, перспективи розвитку;
Контроль за будівельним ринком – перевірки та судова практика;
Масштабні випробування поширення вогню через зовнішні стіни – тенденції та досвід;
Використання фенольних пінопластів у ETICS;
Роль заповнювачів в адгезивних розчинах в ETICS;
Акустична ізоляція в системах ETICS;
Вогнезахист будівель і ETICS;
Пожежна безпека фасадів – вимоги та рекомендації;
ETICS та сталий розвиток будівельної галузі. 


Членство в громадських організаціях